Sinüziti tetikleyen yiyecekler
Sinüziti tetikleyen yiyecekler

Sinüziti tetikleyen yiyecekler

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 29 milyon insanda sinüzit hastalığı var.
Eğer daha önce sinüzit olduysanız  bu rahatsızlığın iyileşmesi için etkili ve hızlı çözümler bulmak için çok araştırma yapmışsınızdır. Bu rahatsızlığı atlatabilmek için için belirli yiyeceklerden  uzak durmanız gerekmektedir.
Bu makale, sinüzit hastalarının kaçınmak uzak durması gereken  4 gıdayı ayrıntılı bir şekilde  anlatıyor.

Sinüzit nedir?


Sinüs enfeksiyonu veya rinosinüzit olarak da bilinen sinüzit, sinüslerinizin iltihaplanıp şiştiğinde ortaya çıkar.Vücutta çok sayıda sinüs olsa da sinüzit genellikle buruna bağlı sinüsleri ifade eder; bunlar, gözlerin hemen üstünde ve altında bulunan dört boşluktur.


Genellikle boşturlar ve bakterileri yakalayıp bölgeyi nemli tutmak için küçük bir koruyucu mukus tabakası içerirler. Ayrıca soluduğunuz havayı nemlendirmeye ve sesinizin yankılanmasına yardımcı olurlar, bu nedenle soğuk algınlığında sesiniz farklı gelebilir.

Sinüzit başladığında sinüsleriniz tıkanır. Bu tıkanıklık, şişlik, burun akıntısı, ağrı veya baskı gibi tanıdık semptomlara ve burnunuzdan nefes almada zorluğa yol açabilir.

Akut sinüzit en yaygın olanıdır ve kısa bir süre boyunca (genellikle 4 hafta veya daha kısa) ortaya çıkar.Uzak durmanız gereken  yiyecekler Bazı sınırlı araştırmalar ve iddialar, bazı gıdaların sinüzit hastalarında burun tıkanıklığını artırabileceğini iddia ediyorlar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Looking for the Best Apps?

When an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not.